Vols il·luminar una partitura?

 

La Maria va anar a Siena, a la província de la Toscana, a Itàlia, amb tots els seus amics i amigues de l'escola. A la seva professora, la Joana, li agrada molt l'Art, i sempre els explica contes de música, de pintura...fins que un dia van fer una reunió els pares, les mares, la professora Joana i la directora de l'Escola i varen decidir fer una excursió a Siena on els esperava el professor italià que es deia: Jacopo.
La Maria estudia piano perquè li agrada molt la música, i el que volia aprendre a Siena era il.luminar una partitura de l'època medieval. Ho va dir a la classe de tutoria i com que altres nens i nenes de la classe canten a la coral, tots van estar d'acord amb la idea de la Maria.
A tu t'agradaria també fer una partitura com la Maria?
Doncs segueix, pas a pas, tot el què la Maria i els seus amics i amigues van fer amb l'ajut de la seva professora Joana i amb el professor Jacopo un dia molt assoleiat del més de Març.
-En Jacopo és molt simpàtic, és moreno amb els ull blaus i ens fa riure molt.- diu la Maria.
-I la Joana també és molt simpàtica, però a vegades ens fa treballar molt i uffff....-diu en Pere.
Bé, doncs anem a fer la partitura, perquè ja en tenim ganes...

Primer van anar a visitar el Duomo amb el seu Campanile, que és la catedral i el seu campanar. Allà es van trobar amb molts nens i nenes i fins i tot alumnes de l'ESO.....Es van posar molt contents perquè de seguida es van fer amics d'uns nens italians i això els feia molta il.lusió perquè després s'enviarien e-mails i podrien dir que els nens i nenes italians són molt bons amics.

Ah! no us ho havia dit: En Pere és el més entremaliat de la classe, va al darrera de'n Jacopo tota l'estona perquè diu que li explica acudits i que sap fer màgia....Serà veritat o és una nova entremaliadura de'n Pere?.....
Només entrar, la Maria es va quedar amb la boca oberta, mirant les columnes tant altes. Aleshores en Jacopo no sé molt bé si va fer màgia o què, però es va acostar a en Pere, li va dir unes paraules a l'orella i tot seguit, en Pere es va quedar amb els ulls molt oberts. Mut durant unes hores. I això és molt estrany. La Maria no sabia ben bé què havia impressionat tant al Pere...

Van entrar a la Biblioteca que està a la nau esquerra del Duomo.És una sala on s'hi poden veure moltes i moltes partitures.
Van sortir i van anar a passejar per la ciutat a veure la famosa Piazza d'Il Campo, que és una plaça tan gran que si et poses a una punta, no pots veure qui hi ha a l'altre punta de la plaça. Ah!! i fa baixada......

Així que després de menjar-se un gelat boníssim, van anar a l'escola del professor Jacopo.
Si vols, entrem junts i anem a dibuixar una partitura de l'epoca medieval!!!!

Ens acompanyes?